Kristian pujuk untuk murtad secara halus oleh Azril Mohd Amin

Posted by Azril Mohd Amin at Demi Membela Islam.

trackback

Ekoran laporan pemeriksaan JAIS ke atas gereja di Damansara, di bawah adalah apa yang dilaporkan dalam Harian Metro.

Perhatian: Istilah “serbuan” pun adalah tidak tepat. Baca kenyataan media Datuk Dr. Hassan Ali – klik.

Pujuk cara halus

BUKTI…antara risalah dan kitab Kristian yang diberikan gereja kepada wanita berkenaan

KUALA LUMPUR: Beberapa individu beragama Islam yang menyertai aktiviti keagamaan di sebuah gereja di Seksyen 13, Petaling Jaya, ketika pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) membuat pemeriksaan malam kelmarin, hanya sebahagian kecil yang berjaya dikesan, manakala sebahagian besar golongan itu dipercayai menyertainya secara sembunyi atau ‘bawah tanah’.

Kebanyakan mereka terdiri daripada kaum Melayu dan golongan mualaf yang menyertai kumpulan berkenaan disebabkan kesempitan wang untuk menyara diri dan keluarga serta gagal mendapat bantuan daripada pihak berwajib.

Mereka menyertai kegiatan keagamaan berkenaan secara senyap-senyap di premis persendirian termasuk rumah kedai dan dewan komuniti, bukan saja di Lembah Klang, malah pergerakan ‘bawah tanah’ ini sudah berkembang di seluruh negara termasuk di Kelantan dan Terengganu.

Ia didedahkan sendiri seorang wanita Melayu yang mengikuti kumpulan itu sejak lebih setahun lalu, selepas dibelenggu masalah kewangan sehingga tidak mampu membiayai keperluan seharian.
Katanya, pendakwah kumpulan berkenaan membantu mereka dengan memberi seberapa banyak wang diperlukan dan selepas itu, mereka memujuk individu yang sudah diberi bantuan menyertai program keagamaan mereka.

About Author

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com